Toer Sittard Noord-Oost

Lengte: 32 km, datum gepubliceerd: 20-12-2006Download deze route
Sittard is een uitstekende uitvalsbasis voor fietstochten. Door de unieke ligging nabij zowel de Duitse alsook de Belgisch grens heeft elke route een internationale atmosfeer. Het centrum van Sittard is een ideale locatie om uw fietstocht te starten. Er is voldoende parkeergelegenheid en een grote keuze in horeca gelegenheden.

Toer Sittard Noord-Oost is een deel van de routes rond de historische stad Sittard. U maakt kennis met Sittard en de omliggende dorpen. Deze toer is uitstekend te rijden met een gewone fiets of een racefiets. Enige versnellingen om de geringe hoogteverschillen gemakkelijk te verwerken zijn aanbevolen.

Tijdens deze toer vertrekt u via de Markt van Sittard naar het pittoreske Tüddern. Door het bos fietst u naar het zeer landelijke gebied rond Havert en Isenbruch. Afhankelijk van het seizoen en de bijbehorende landbouw activiteiten zijn de wegen beter of slechter bereidbaar maar de omgeving is altijd bijzonder fraai.

Via het toch oude Nieuwstad vervolgt de route naar het historisch fraaie Millen. Na Millen komt u in een ander gedeelte van Tüddern waarbij een bezoek aan Eispaleis Penners van harte aanbevolen is voor iedereen die waar voor het geld wil.

Het laatste stuk van de route voert u via zwembad De Nieuwe Hateboer langs vele historische gebouwen terug naar de Markt van Sittard.

Terug naar overzicht