Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6091 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Fietsroute in de provincie Noord-Holland ::
 
 
Naam v/d route: Rondje Schiphol
Startplaats: Hoofddorp
Afstand: 34 km
Geplaatst op: 01-01-2003
Start CoŲrdinaat: N 52.293030   -   E 4.698030
Deze fietsroute is een fietsrondje rond schiphol. Bijna geheel over goede fietspaden. De lengte is 34 km. En brengt je langs alle goede uitzichtpunten op schiphol. Maakt niet uit hoe de wind staat, deze route gaat langs alle banen, en laat je de vlieg-activiteiten van zeer dichtbij zien. Het rondje start bij station Hoofddorp. Vervolgens ga je eerst naar de kop van de Kaagbaan. Dit is de meest gebruikte baan (samen met de Zwanenburgbaan). De vliegtuigen komen zeer vlak over je hoofd. Dan ga je naar Rozenburg, en kom je bij de grote spottersplaats halfverwege de Kaagbaan. Mooi uitzicht. Vervolgens ga je door naar de kop van de Aalsmeerbaan, en vervolgens langs de ringvaart aan het oude Fokker complex voorbij. Daarna kom je op het oude Schiphol (even stoppen bij de Oude Toren: zeer goed, maar ook duur restaurant, met prachtig uitzicht op het platform). Vervolgens rij je linksom verder naar de Buitenveldertbaan. Even stoppen bij McDonalds, niet voor de Hamburgers, maar voor het fraaie uitzicht. Vervolgens rijd je linksom verder naar Schiphol Centrum. Je komt door (waarschijnlijk) de langste fietstunnel van Nederland en tenslotte kom je bij Schiphol Plaza. Dan terug weer door de tunnel en onder de A4 door. Aan het eind even naar links, naar de brandweerplaats, waar een buitengewoon vreemd vliegtuig staat. Vervolgens verder naar de kop van de Zwanenburgbaan. Ook hier komen de vliegtuigen vlak over je hoofd. Dan verder langs de Hoofdvaart om tenslotte weer bij station Hoofddorp uit te komen.

Deze GPSroute is u aangeboden door:     GPStracks
 
 
Aantal reacties op Rondje Schiphol : [1]  
 
30-4-2006 gr
Erg interessant rondje, vooral voor vliegtuiggek Tim. Onderweg wat ongemak met het volgen van de track. Onze gps'en wilden af en toe naar trackpoints waar we al waren geweest, of ze wilden punten overslaan. De gps van Tim hield er bovendien na 250 trackpunten mee op, want meer konden er niet in. Dus bij de Schiphol-tunnel sprong zijn GPS V al op 'eindpunt'. Gelukkig hadden we nog een tweede gps bij ons waar de volledige track wel in paste.
Enig ongerief ook bij het brandweerpunt. Het volgende trackpunt bleek daar 90 meter verderop op het terrein te liggen. Wij dachten dus dat dat deel van de route niet meer bestond en keerden gedesillusioneerd om, maar toen bleek dat we zo toch weer op de goede route zaten. Verder konden we het rondje probleemloos afwerken.
We hebben onze ogen uitgekeken. Hulde en dank.

Groet,
Gerard en Tim

 
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Lahnstein Boppard Lahnst
 Rondje Sint-Oedenrode -
 Drenthe/Groningen uitsta
 NS-wandeling kennermerdu
 Bruggen tocht rond om Ko
 Nachtwacht Luttenberg
 Etsch Adige fietsroute
 Liempde tot Neuerburg en
 Wandelen door de bergen
 Lahnstein naar Nassau en
 Rondje om Markelo


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com