Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Fietsroutenetwerk Zuid-Holland ::

 

Fietsroutenetwerk Zuid-Holland

 

  • Herzien en aangevuld op 14-10-2009.
  • Herzien en aangevuld op 07-04-2010.
  • Herzien en aangevuld op 09-06-2010.
  • Herzien en aangevuld op 12-01-2011.
  • Update - 27-07-2011.
  • Update - 12-12-2012. (Update en toevoeging Hoogte informatie.

 

Het GPS fietsroutenetwerk van de regio’s Goeree Overflakkee, Zuid-Holland Zuid en Midden Delfland waren al een tijdje vanaf de site van GPStracks.nl te downloaden.

Na de opening van het fietsroutenetwerk van de regio Groene Hart heeft o.g. besloten de fietsroutenetwerken van de gehele provincie Zuid-Holland in één file onder te brengen.
Na de uitbreiding met de fietsroutenetwerken van de Regio Rotterdam, de Haaglanden en Holland Rijnland zijn nu ook de fietsroutenetwerken van Voorne-Putten-Rozenburg en de Krimpenerwaard in deze file van de provincie Zuid-Holland verwerkt.

Het fietsroutenetwerk van Voorne-Putten-Rozenburg maakt het fietsroutenetwerk van de provincie Zuid-Holland compleet.
De informatiepanelen moeten nog worden geplaatst, maar de bewegwijzering is zojuist afgerond en er is ook een kaartje van het netwerk beschikbaar bij de plaatselijke VVV’s.

In de Krimpenerwaard  zijn al een tijd zes gekleurde themaroutes gerealiseerd, die luisteren naar de namen Dworse, Gunterwaait, Hostee, Koeibocht, Rollebolle en Waotterrot.
Deze routes vormen samen een netwerk, die o.g. ook heeft verwerkt en toegevoegd aan het fietsroutenetwerk van Zuid-Holland. De knooppunten/overstappunten hebben daarbij een zelfbedachte codering  gekregen, die eigenlijk niet belangrijk is, al je de route per GPS volgt.

Het bewegwijzeringsysteem van fietsroutes is zoals bekend nogal gevoelig voor optredende beschadigingen door baldadigheid, zwaar verkeer, etc. Ook tijdelijke wegomleggingen en hoge bermbegroeiingen kunnen nogal voor ongemak zorgen.
De diverse kaarten en planners van de regio’s kunnen het ongemak nog voor een groot deel opheffen, maar wil je echt onafhankelijk zijn, dan is een vooraf gemaakte fietsroute in GPS formaat de oplossing. Deze route is gemakkelijk te volgen en bij wegversperringen kan gemakkelijk op de route worden teruggekeerd. De GPS geeft immers altijd de positie ten opzichte van de route aan.

Om hier een bijdrage aan te leveren, heeft ondergetekende de provincie Zuid-Holland aan de hand van het beschikbare kaartmateriaal en met Garmin Topo NL als ondergrond in het ontwerpprogramma MapSource alle knooppunten en alle trackdelen tussen die knooppunten zeer gedetailleerd ingetekend.
De trackdelen sluiten vlekkeloos op elkaar aan. Voor de juistheid zijn op sommige kruispunten extra knooppunten toegevoegd, zodat het totaal daarvan op 982 stuks komt.
In enkele richting telt het GPS-fietsroutenetwerk Zuid-Holland nu totaal 1471 tracks met 45847 trackpunten en 3128 km lengte.

Het fietsroutenetwerk Zuid-Holland sluit naadloos aan op de GPS fietsroutenetwerken van Noord-Holland, Utrecht, Noord-Brabant en Zeeland.

De vier themaroutes van de Regio Rotterdam en de zes hierboven genoemde themaroutes van de Krimpenerwaard zijn met behulp van dit GPS-fietsroutenetwerk Zuid-Holland volgens de handleiding, aanwezig in het downloadpakket, gemaakt en bijgevoegd.

Voor de werkwijze van samenstellen van een fietsroute in GPS-formaat wordt verwezen naar de handleiding in het downloadpakket.

Download Fietsroutenetwerk Zuid-Holland

 

Alle waypoints en tracks van het Fietsroutenetwerk Zuid-Holland zijn aangemaakt door

Jan Kelder

 

 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com