Vallei van de Tros Marets

Lengte: 12 km, datum gepubliceerd: 01-05-2012Download deze route
Vallei van de Tros Marets
Inkortbaar bij waypoints 1 naar 2 en 3 naar 4.
Start: Parking Ferme Libert, ca 850m vanaf centrum Bevercé.

Een zeer mooie maar hier en daar veeleisende wandeling aan de voet van de Hoge Venen. Een bezoek aan de vallei van de Trôs Marets is een ware belevenis. Vanaf de Ferme Libert voert het pad via het woud naar het diep ingesleten dal van de Trôs Marets.

Vallei van de Tros Marets

De helling ligt bloot waardoor de blik over het landschap reikt tot aan de "Mont". Kort verderop duiken we opnieuw het halfduister van het sparrenbos binnen. En dan is het zover: een houten bruggetje voert ons over de kolkende beek en biedt aan beide zijden uitzicht op het turf- en ijzerhoudende water.

Vallei van de Tros Marets

Er groeien loofbomen tot aan het water. Een prachtige fotogelegenheid. Stroomopwaarts voert het rotsachtige pad steil heuvelopwaarts. Van bovenaf hebben we uitzicht op de hele omgeving. In het stuk bos met de naam Moûpa staat een mooie hut waar kan worden uitgerust.

Vallei van de Tros Marets


Bergafwaarts voert de wandeling langs de beek Targnon en daarna langs een stukje veen.
Via een wildpark keren we terug naar de Ferme Libert.

Vallei van de Tros Marets
TIP: Na de wandeling kunt u eten in de Ferme Libert. Probeer beslist de wildspecialiteiten en de beroemde wafels met bos- of vossenbessen.

(Oorspronkelijke route en tekst zijn ontleend aan de gids "18 wandeltochten in de echte ardennen" van het Wallonië-Brussel Toerisme - www.echteardennen.be)

Terug naar overzicht