GR 12-09 Beersel-Kasteelbrakel

Lengte: 22 km, datum gepubliceerd: 17-06-2009Download deze route
GR 12 - Amsterdam - Parijs.
Wandelen van Bergen op Zoom naar Kasteelbrakel

Dit is het negende deel (22,3 km) van het 197 km lange wandelpad, het deel van het GR pad van Amsterdam naar Parijs dat door Vlaanderen loopt.
Het is uitvoerig beschreven en gedocumenteerd in de Topogids GR 12, Amsterdam-Parijs, deel Bergen Op Zoom - Kasteelbrakel.

Dit negende deel loopt van het kasteel van Beersel naar het dorpsplein (Grand´Place!) van Kasteelbrakel dwars door het schitterende Pajottenlandse landschap. Blikvangers zijn het Begijnenbos, het gueuzedorp Dworp, het natuurreservaat Steenput, de vijvers van Zevenbronnen, het Hallerbos en op het einde de schandpaal van Kasteelbrakel.

Een gedeelte loopt reeds door Wallonië (het landschap en het vee hebben geen last van de taalgrens) en dus is dit de afsluiter van het Vlaamse gedeelte.

Beginpunt en eindpunt zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer: Het station van Beersel ligt op een paar honderd meter van het kasteel, en in Kasteelbrakel kan je gebruik maken van de buslijnen 114 en 115 van de TEC, die je naar het station van Halle of Braine-l´Alleud brengen.

Gps-bestanden, korte routebeschrijving en foto´s zijn aanwezig in het routebestand.

Terug naar overzicht