De baai van Sallenelles

Lengte: 15 km, datum gepubliceerd: 07-01-2009Download deze route
De baai van Sallenelles 15 km
Regio Normandië basse. Departement Calvados
Eten en drinken: Club Nautique Franceville

Kenmerkend: enorme veel soorten vogels met name lente en winter. In de zomer enkele eenden en met name veel witte reigers. Neem vooral een verrekijker mee.

Start: er is een kleine parkeerplaats aan de baai. Vanuit het centrum van Sallenelles de weg naar zee nemen en daar parkeren.

De weg loopt langs de baai naar de rivier de Orne en volgt dan het jaagpad. Dan gaat de route het moerasachtig gebied in links van de rivier. Hier zijn veel vogels te bewonderen. De weg gaat via prachtige zogenaamde Bocage landschappen en dwars door het gehucht Oger en dan weer verder tot in Franceville. Schitterende vergezichten hier en daar op de baai van Sallenelles en de monding van de rivier de Orne.
Dwars door Franceville komt de wandeling uit aan zee en gaat dan via het duinpad richting Club Nautique van Franceville. Daar kunt U eventueel iets drinken of eten.
De route passeert dan de beroemde batterij van Merville waar in WOII hevig is gevochten.
Vervolgens langs de droog gevallen baai (alleen bij eb, anders via het hoger gelegen pad lopen), de monding van de rivier volgend, terug naar het startunt.

Terug naar overzicht