La Bataille du Guildo

Lengte: 11 km, datum gepubliceerd: 20-01-2010Download deze route
La Bataille du Guildo De route loopt langs een aantal stranden die een rol hebben gespeeld in de laatste Engelse invasie in Frankrijk en wel gedurende de zevenjarige Frans-Engelse oorlog van 1756-1763.
In deze oorlog heeft Frankrijk zowat alles verloren wat er te verliezen viel zoals o.a. Canada. Slechts één overwinning is er behaald en wel tegen een Engels invasieleger dat bij het strandje van Quatre-Vaux is geland. Het Engelse leger is hier na een volgens de overlevering heroïsch gevecht door Bretonse soldaten verslagen op het strand van La Grande Plage.

De route start vanaf de receptie van Chateaux (ook camping) de Galinee en gaat door typisch Bretons landschap. Vaak ook verharde wegen. Je loopt langs Kasteel Beaulieux dat door de Engelsen is bezet en leeggeroofd, evenals trouwens Chateaux de Galinee.
De route komt uiteindelijk bij het strand van les Quattre Vaux waar je de kweek van mosselen kunt bewonderen.
De route volgt de loop van de rivier de Arguenon maar helaas tamelijk inlandig zodat er niet veel te zien is van de kreken behalve als men arriveert bij de haven van Notre Dame du Guildo. Daar ontwikkelt zich een zeer fraai panorama. Men ziet er ook de zogenaamde Pierres Sonnantes. Dit zijn stenen die door over elkaar te schuiven en soort muziek maken volgens de uitleg op een bord aan de haven. Dat heeft te maken met een zeldzaam metaal dat in de stenen zit.
Daarna gaat de wandeling via het binnenland over grotendeels verharde wegen terug naar de camping.

Terug naar overzicht