Kamp van Attila

Lengte: 2 km, datum gepubliceerd: 05-05-2010Download deze route
Kamp van Attila

Kamp van Attila. Slechts 2 km wandeling.

De wandeling loopt rondom het vermoedelijke kamp van Attila bij het plaatsje La Cheppe op 16 km vanaf Chalons-sur-Champagne.
Het startpunt is bereikbaar vanaf de D994 of halverwege via de Rue Du Camp D’Attila.

In 451 na Christus heeft hier de grote veldslag plaats gevonden tussen de legers van Attila de Hun en een gecombineerd leger van de Romeinen onder generaal Aetius en de Westgoten onder leiding van Theodoric (die hier ook is gesneuveld). Ook de latere Merovingische koning heeft hier aan de zijde van de Romeinen en Gothen meegevochten. Het was eigenlijk een veldslag tussen West en Oost Europa en is de geschiedenisboeken ingegaan als de slag op de Catalaunische velden. Chalons-sur-Champagne, dat op 16 km afstand ligt heette toen Catalaunium.

Attila is hier voor het eerst van zijn leven verslagen en gelukkig bleek hij dus niet onoverwinnelijk. Zijn kamp zou precies gelegen hebben in de ruimte ingenomen door bijgaande track. Het is een gebied van 22 hectare waar men omheen kan lopen. Niet veel te zien maar historisch wel zeer interessant. Men is wel druk bezig er iets moois van te maken met parkeer- en Camperplaatsen en zo maar het is gelukkig nog zeer weinig bezocht.

Terug naar overzicht