N 70 - Natuurroute

Lengte: 7/15 km, datum gepubliceerd: 01-05-2005Download deze route
Routepaaltje

De N 70 natuurroute-wandeling in het "Rijk van Nijmegen" wordt vaak beschreven als 'de mooiste wandeling van Nederland'.
De route is onstaan als herinnering aan het natuurbeschermingsjaar 1970 en loopt door een uniek stuk landschap met een hoge natuurwaarde en op diverse plaatsen fraaie panorama's.

Door de grote hoogteverschillen in dit bosrijke en heuvelachtige gebied, "waant men zich in het buitenland".
In de officiele beschrijvingen wordt voor deze dagtocht een lengte aangegeven van ca. 20 km, maar op de GPS bleek het ca. 15 km te zijn.

Uitzicht vanaf de Duivelsberg
Door het vele klimmen en dalen is een goede lichamelijke conditie gewenst (Een route verkorting halverwege is mogelijk).

De N 70 route kent 7 verschillende startpunten, maar de start (startpunt 1) in Beek bij restaurant De Sterrenberg (N51. 49.621 E5. 55.645), vlak bij het VVV-kantoor en ruime (gratis) parkeergelegenheden wordt aanbevolen.

Uitzicht

Hoewel de route goed is gemarkeerd met paaltjes met 'N70' en 'groene koppen', biedt de track op de GPS uitkomst om de route goed te bijven volgen, omdat op een aantal plaatsen "bijna raakpunten" in de route zitten, waarbij soms de paaltjes van het andere routedeel in beeld komen.

Op de route zijn diverse gelegenheden aanwezig om de (pannekoeken)honger te 'stillen' of dorst te 'lessen'.

Honden zijn, mits aangelijnd toegestaan.

Bekijk het lokale weer in de omgeving van deze route op www.weermillingen.nl

Terug naar overzicht