Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Wandelroute in de provincie Overijssel ::
 
 
Naam v/d route: Het lange spoor van de Leeuw
Startplaats: Archem
Afstand: 21 km
Geplaatst op: 03-11-2004
Start CoŲrdinaat: N 52.479863   -   E 6.427241
de Leeuw

Sinds de officiele aankoop van het Park 1813 op de Lemelerberg in Overijssel is de stichting Landschap Overijssel beheerder geworden van het gehele heuvellandschap Archemerberg/Lemelerberg.
Landschap Overijssel hecht belang aan een goed en passend recreatief medegebruik en heeft sinds ongeveer oktober 2004 de deels bestaande wandelroutes nieuw leven ingeblazen.

De Lemelerberg
Deze wandelroute is een combinatie van twee routes, van de zgn. bergroute op de Archemerberg en van de stuifzandroute op de Lemelerberg.
De route begint bij de meest oostelijke parkeerplaats, dicht bij de buurtschap Archem, maar de route kan ook beginnen en eindigen bij elk van de vier andere parkeerplaatsen.(Genoemd in het waypoint bestand).
 
Uitzichtspunt
 
Vanaf de bergroute worden telkens uitstapjes gemaakt om alle interessante plekjes van de kleinere routes te bekijken, zoals de bron, de grote zwerfsteen en het grote en kleine ravijn.
Ook is er een uitstapje naar Park 1813 met z?n lanenstructuur en het zgn. sterrenbos, die in de toekomst weer in de oude glorie zal herrijzen en waar de leeuw bij het restaurant en de schuilhut vanaf afstand nog steeds een wakend oog over werpt.
Onderweg is een grote afwisseling van landschap te zien, diverse soorten bos, hei, zandverstuivingen met vele prachtige uitzichtpunten.
Maar ja, het is dan ook de Archemer- en Lemelerberg!

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Jan Kelder
 
 
Aantal reacties op Het lange spoor van de Leeuw : [2]  
 
22-7-2007 eelco
Vandaag gelopen als nordic walker met 2 andere gevaarlijk goede lopers. Samen zijn we het sterkste NW loopteam van NL volgens 1 van de andere deelnemers.

Het is een hele mooie afwisselende route. Vele vergezichten, hoogteverschillen, heide afgewisseld met bos. Een echte aanrader. Ik wil het zeker nog wel eens lopen. Ongeveer in het midden van de route is een restaurant gelegen. En dat was maar goed ook vanwege de flinke regenbuien die er waren vandaag, naast overigens best mooie zonnige perioden. Na de regen in de zon dampte de hei alsof er laaghangede mist was.

Je kunt inderdaad vanaf diverse parkeerplaatsen starten. Fijn was dat er bij die parkeerplaatsen steeds een informatiebord was met een overkapping, zodat je met een klein gezelschap er kan schuilen als de regen weer eens met bakken naar beneden komt.

Sommige verbindingswegen van de route waren wat verwilderd en op 1 plaats duidelijk niet meer bedoeld als een zandweg. We hebben op die momenten toch gekozen voor de originele GPS leeuwenroute. Maar je kunt gemakkelijk een stukje alternatieve zandweg nemen in deze gevallen als je wilt.

Kortom: Het was mooi.
 
 
27-10-2007 F.A. de Wilde
Dit is een mooie route. We hadden de auto geparkeerd op lokatie PARK2. Ruime parkeergelegenheid. Eerst was de route diverse boomsoorten, later heidevelden met kleine boompartijen. Ideale wandelomgeving.
 
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com