Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6108 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Wandelroute in de provincie Utrecht ::
 
 
Naam v/d route: Den Dolder - Driebergen
Startplaats: Den Dolder
Afstand: 20 km
Geplaatst op: 13-02-2005
Start CoŲrdinaat: N 52.065060   -   E 5.260180
Deze wandeling start vanaf het station in Den Dolder. Horeca is hier aanwezig, maar de openingstijden zijn niet bekend.

Na een paar stappen loop je hartje Den Dolder uit, waarna je door een straatje wandelt met huizen van het type 'zo eentje wil ik best wel ruilen tegen mijn twee-kamerappartement'.
Al gauw heet het hier Bosch en Duin. Na 5 kilometer gewandeld te hebben, steek je een autoweg over en stuit je op een onvermijdelijke McDonald's, zeer geschikt voor een sanitaire stop.

Vervolgens steek je ook nog een snelweg over en mag je door een prachtig bos wandelen langs het militair luchtvaartmuseum richting Austerlitz.
In Austerlitz, na zo'n 14 kilometer gewandeld te hebben, kunnen je ff uitpuffen in horecagelegenheid Bonaparte, alwaar de service uitermate beroerd is, maar de pannenkoeken goed te eten. Wie goed kijkt, ziet bovendien het nachtelijk vervoermiddel van de vrouw des huizes aan het plafond hangen.

De boswandeling richting station Driebergen-Zeist zal dan overgaan in een wandeling over prachtige heide met grazende schapen. Na de schapen ben je in een paar stappen op het station.

Al met al een erg afwisselende wandeling van station tot staton, die voert over verharde en onverharde wegen, waarvan de laatste je in de meer onbekendere delen van een misschien wel bekend bos brengen.

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Nano Nano
 
 
Aantal reacties op Den Dolder - Driebergen : [5]  
 
16-6-2005 Henk de Haan
Het eerste deel (gezien vanuit Den Dolder) vond ik niet zo bijzonder: veel verharde wegen en in de buurt van een snelweg. Dit werd echter ruimschoots goedgemaakt door het tweede deel, waarbij prachtige bospaadjes werden aangedaan!

Het cafe in Austerlitz heb ik niet kunnen proberen, het was op zondag gesloten...
 
 
11-9-2005 Paul Ket
Als je van huizen kijken houdt is het begin helemaal niet zo erg. Alleen jammer dat er op sommige momenten drukke fietspaden (zondag in de zomer) worden gelopen terwijl er een bospad naast loopt. Het terras in Austerliz is nu wel open op zondag, maar verder helemaal niks. Kom je met de auto dan kan parkeren in Driebergen bij het station nog wel eens een probleem zijn.
 
 
13-12-2005 gr1
Deze gpstracks-route hebben wij nog niet gelopen, maar wel talloze varianten tussen Den Dolder en Driebergen.
Het oordeel over het etablissement 'Bonaparte' in Austerlitz en de gastvrouwe vinden wij treffend. Ook wij hebben hier ongunstige ervaringen opgedaan. Eenmaal echter hebben wij ons hier uitstekend vermaakt. Dat was toen een medewerker - volgens ons een familielid van het echtpaar dat deze zaak bestiert - languit ging met een groot tableau vol glaswerk. Dat werd de man - ouder, grijs baardje - niet in dank afgenomen, het echtpaar liet daar ten overstaan van de cliŽntŤle geen misverstand over bestaan.
Wij gaan deze route gauw een keer lopen en in een moeite door de actuele toestand in Bonaparte beoordelen.

 
 
25-1-2009 msamsom
Vandaag deze route gelopen, erg rustig, zelfs met dit mooie weer. Afwisselende route. Het restaurant in Austerlitz is tegenwoordig op zondag open en heeft inmiddels de naam De Jonkvrouw.
 
 
11-7-2016 Catootje
Route nog niet gelopen, wel een andere wandeling bij Austerlitz gedaan en wat gedronken bij Het Plein. Is allang niet meer het restaurant uit het verhaal boven, met prima bediening en leuk sfeervol terras met haard.
Wij vonden het een heel gezellig plek in deze mooie omgeving.
 
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com