Rondje Ruinen / Rheebruggen

Lengte: 28 km, datum gepubliceerd: 06-04-2018Download deze route
 Rondje Ruinen / Rheebruggen Bereid je goed voor - STAP op de pedalen om de vele (natuur)pareltjes te ontdekken tussen het dorp Uffelte en Ruinerwold. BELEEF de dorpsgezichten, weidse velden, het bos, verscheidenheid aan waterloopjes en de twee natuurgebieden - het Uffelter Binnenveld & Landgoed Rheebruggen.
Bent u te gast bij De Blauwe Haan, vraag bij de receptie naar de ?gratis? gedetailleerde beschrijving.

 Rondje Ruinen / Rheebruggen

Na circa 13 km op de pedalen bereik je "De Drentse Koe" in Ruinerwold. Hier vind je, naast de verschillende spelmogelijkheden voor de jeugd (entree) ook horeca (voor ieder wat wils). Iets verderop, aan de Dokter Larijweg, staan in het voorjaar vele perenbomen in bloei. MOOI. In het najaar is de perenpluk. Aan deze weg ook een aantal unieke, karakteristieke boerderijtjes.

 Rondje Ruinen / Rheebruggen
TIP:
meer weten over de natuurgebieden en/of een (gezins)activiteit beleven in de provincie Drenthe? Neem eens een kijkje op de site drentslandschap.nl
ONTDEK ’t Verleden en het HEDEN.

 Rondje Ruinen / Rheebruggen
Landgoed Rheebruggen:
ben je nog fit genoeg om 3.5. km te kuieren over spannende (bos)paden? Volg vanaf dit infobord (foto) de gemarkeerde paden (paal met paarse kop en pijl) van Het Drentse Landschap. Verdwalen is echt onmogelijk, maar het is natuurlijk wel goed opletten! Vooral in de zomermaanden valt er met het hele gezin veel te SPEUREN op het Landgoed Rheebruggen!

Terug naar overzicht