Fietstocht Ede-Wageningen

Lengte: 45 km, datum gepubliceerd: 04-09-2005Download deze route
Een route door landelijk gebied, over de dijk en door het bos naar de heide.

Vanaf het startpunt gaat de route eerst door het Binnenveld een landelijk gebied tussen Ede, Venendaal, Renen en Wageningen. Het merendeel van de wegen in het Binnenveld zijn autoluw en het is hier dus rustig fietsen met een wijds uitzicht.
Vlak voor de Grebbenberg gaat de route langs de Grift. Onderaan de Grebbenberg gaat het verder over de dijk naar Wageningen, het eerste gedeelte langs natuurgebied de Blauwe Kamer aan de rechter kant.
Verder langs Wageningen en onderlangs de Wageningseberg richting Renkum. Vanaf Renkum gaat het over het landgoed Quadenoord richting de hei.
De route gaat langs de Ginkelse Heide. Een van de grootste aaneengesloten heide gebieden van Nederland en vooral bekend van de luchtlanding in de tweede wereldoorlog. Vlak voor de provinciale weg is aan de linkerkant een gedenkplaats.
De route gaat vervolgens over de Noord Ginkel, aan de linkerkant gaat het langs een ven waar enige uitleg over het gebied te vinden is en iets verderop direct voor het hek met wildrooster is een pad naar nog een ven. Buiten het broedseizoen kan hier een korte wandeling (ong.1 km) gemaakt worden over een houten looproute.
De weg vervolgt door Ede waar het langs een oud gedeelte van Ede gaat weer terug naar het beginpunt.

De route gaat een klein gedeelte, vooral in het Binnenveld over onverharde weg en in het bos zijn de paden soms net breed genoeg om elkaar te passeren.

Terug naar overzicht