Fietsen in Vlaanderen

Lengte: 335 km, datum gepubliceerd: 10-03-2010Download deze route
Fietsroute van 1 week aan de hand van het boekje van Bert Sitters "Fietsen Bij De Zuiderburen" met hierin nog 2 andere routes van elk 1 week.

Fietsend van Grote Markt naar Grote Markt maak je kennis met bekende en minder bekende Vlaamse steden met belforten en begijnhoven. Je duikt in de bewogen geschiedenis van Vlaanderen. Daartussendoor wisselende landschappen met vooral veel waterwegen.
De ronde is voor het overgrote deel vlak. Een uitzondering geldt voor de Vlaamse Ardennen, maar de meest beruchte hellingen zijn niet in deze ronde opgenomen. Verder zijn de overgebleven hellingen niet lang en als het echt niet kan is een klein stukje lopen echt geen schande.
In het boekje van Bert Sitters staat veel achtergrond-informatie, overnachtings voorstellen en is tezamen met de beschrijving van de route onmisbaar voor een fijne fietsweek. Wij hebben er in ieder geval bijzonder van genoten. De overnachtingen hebben wij voornamelijk gedaan bij adressen van "Vrienden op de Fiets" en soms bij de belgische tegenhanger "Gezinnen op de Fiets".

Terug naar overzicht