Plateau du Coiron

Lengte: 191 km, datum gepubliceerd: 24-06-2009Download deze route
Plateau du Coiron


De route voert over kleine wegen langs enkele bijzondere dorpjes en stadjes, waaronder Sceautres, Alba-la-Romaine, Mirabel en Beauchastel.

Plateau du Coiron
De route begint met een avontuurlijk weggetje dat vanaf Saint-Fortunat zuidwaarts loopt. Dit is een erg slecht weggetje, maar wel leuk. Na +/-10km wordt de weg beter. Een eind verder komt u bij het dorpje Sceautres, dat tegen een neck is gebouwd. (Wanneer een vulkaan stopt te werken, dan stolt de lava in de kraterpijp. Door weer en wind erodeert de vulkaan, maar de gestolde lava erin is harder en blijft staan. Dit wordt de neck genoemd.)

Plateau du Coiron
De route voert daarna naar Alba-la-Romaine en Mirabel. Beide mooie middeleeuwste stadjes. Wanneer u van de route afwijkt en naar St-Laurent-Sous-Coiron rijdt dan hebt u een mooi uitzicht over het Plateau de Coiron (Dat is de naam van het gebied waar u de laatste 50km doorheen hebt gereden.) De kerk in St-Laurent-Sous-Coiron staat op een gestolde lavastroom.

Plateau du Coiron
Via Privas rijdt u naar Les Ollières (waar u eventueel de route kunt inkorten door de D120 oostwaarts te volgen). Wanneer u de route verder volgt dan gaat u voorbij Vernoux-en-Vivarais rechtsaf de kleine D232 op. Een aantal kilometer verder komt u bij de ru?ne van Chateau de la Pierre-Gourde. Een paar kilometer verder eindigt de route tenslotte in het middeleeuwse stadje Beauchastel. Slechts vier kilometer verwijderd van het startpunt van de route.

Plateau du Coiron

Mijn uitvalsbasis was Domaine de l'Amiral (www.zonnig.com). Een erg gezellige chambre d'hote (bed&breakfast) met camping. De motor kon binnen geparkeerd worden. Een aanrader.

Terug naar overzicht