Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6108 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

:: Nieuws gedetaileerd ::

 

     
:: 23-03-2018 :: Bewandel de Cami de Ronda in Costa Brava

 
Bewandel de Cami de Ronda in Costa Brava

De meeste mensen die de Costa Brava hebben bezocht, kennen dit gedeelte van Spanje door hun strandvakanties. De Costa Brava is een
populaire kampeerbestemming.


De vele campings bieden een plek aan mensen voor een kort verblijf, maar ook aan gezinnen die elk jaar weer terugkomen op hun favoriete kampeerplek. Luieren, lekker eten en drinken horen bij deze toeristentrekpleister. Wat veel bezoekers niet weten is, dat er spectaculaire wandelingen gemaakt kunnen worden, langs de 200 kilometer lange kuststrook.

De ruige kust waar je kunt wandelen vanaf Blanes, Spanje tot Collioure in Frankrijk geeft vergezichten die fantastisch zijn. Elke keer zal je tijdens je wandeling weer verrast worden door een afgelegen baai of verborgen strandje. Dit wandelpad, wat in de tweede wereldoorlog een smokkelaarspad was, biedt de mogelijkheid om korte wandelingen te maken, welke een prettige afwisseling van strandbezoek zijn. Wanneer je het gehele pad wil bewandelen, dan heb je voor deze wandeltrip een week nodig. De campings langs de Costa bieden je een relatief goedkope plek om te overnachten. Prijs/kwaliteitsverhouding van de campings zijn prima.

Eten en drinken tijdens je wandeling

Om lekker te genieten van je vakantie is het belangrijk om lekker te eten. Ook tijdens de spectaculaire wandelingen langs de Costa Brava, zijn genoeg eetgelegenheden te vinden om te genieten van lunch of diner.
Wandelingen van ongeveer anderhalf uur kunt je afwisselen een duik in de zee en een hapje eten. Wanneer de wandeling begint in het vissersdorpje Tamariu en bijvoorbeeld eindigt in Llafranc geeft dat de mogelijkheid om te lunchen bij Restaurant Tragamar op het strand van Calella de Palafrugell. Wil je op een bijzondere manier Japans eten, ga dan eens aan tafel in een vuurtoren. San Sebastian heeft een supergoed Japans restaurant in haar vuurtoren waar het echt genieten is.

Wandeltips

1) Wandelen kan, wanneer je het niet bent gewend best zwaar zijn. Ga, wanneer je voor het eerst wat van de wandelroute wilt ervaren, niet te lang en niet te ver. Je kunt heel simpel van het ene dorpje naar het andere dorpje lopen. Er kan altijd gebruik worden gemaakt van een taxi of openbaar vervoer, om terug te komen op je vertrekpunt.

2) Zorg voor goed schoeisel, neem voldoende water mee en zonnebrandcreme.

3) Het is geen overbodige luxe om je badkleding en een handdoekje mee te nemen. Tijdens de wandeling is het heerlijk om in het azuurblauwe water af te koelen en even bij te komen op een afgelegen strandje.
Deze wandelroute kan je strandvakantie net even wat andere aspecten van Spanje laten zien en een andere kant belichten van de Costa Brava!
 
     

 
Terug naar Hoofdpagina

 

 

 

 

 

 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com