GR AE 4 Noord Aywaille-Grand Bru

Lengte: 26 km, datum gepubliceerd: 29-11-2006Download deze route
GR AE 4 Noord Aywaille-Grand Bru Dit is het vierde deel (26 km) van de GR Ardennen-Eifel-route (het Noordelijk deel van Monchau naar Martelange)

Hoofdzakelijk rustige landschappen met bossen, weiden, velden, panorama's (weinig toerisme).

Vanuit Aywaille stijg je met weidse uitzichten tot Stokeu. Via velden en naaldbossen gaat het verder naar het dorpje Pavillonchamps. Daarna door het Ardense landschap naar het stadje Harzé, compleet met kasteel en restaurants en café's (zeer zeldzaam op deze etappe).

Je gaat terug de verlatenheid in en passeert het gehucht La Levee, de kapel van Sainte Anne des Pouhons, de riviertjes ruisseau du Pouhon en ruisseau des Trous.
Voorbij de kerk en het oorlogsmonument van Ernonheid volg je een tijdje la route des Légendes. In Grand-Trixhe bereik je de autosnelweg (in de diepte) en steek je de drukke weg N66 (Trois Ponts - Hamoir) over om daarna opnieuw het naaldbos in te duiken naar het gehucht Burnontige. Door de vallei van de 'ruisseau du Vieux Fourneau' ga je naar het gehucht Jehanheid en verder naar het gehucht Grand Bru waar de etappe eindigt bij een rustbank onder een lindenboom.
(even verder in de cafetaria van een plaatselijke camping kan je terug aansterken)

Bij het routebestand is een uitgebreide routebeschrijving toegevoegd, inclusief vele foto's tijdens de route

Terug naar overzicht