GR AE 5 Noord Grand-Bru - Les-Censes

Lengte: 24 km, datum gepubliceerd: 29-11-2006Download deze route
GR AE 5 Noord Grand-Bru - Les-Censes Dit is het vijfde deel (23 km) van de klassieker GR Ardennen-Eifel, Noord (Monchau-Martelange)
Hoofdzakelijk prachtige Ardense landschappen (niet-toeristisch)

Van in het gehucht Grand-Bru stijg je met weidse panorama's (achteruit) tussen weiden naar het gehucht Hourlai. De GR volgt de kam van de heuvel om later af te dalen naar het dorpje Deux Rys, waar je het beekje de Harre oversteekt om alweer te stijgen en dan af te dalen naar de vallei van de 'ruisseau de Hoursinne'.

In het gehucht Petite Hoursinne vallen vooral enkele merkwaardige vakwerkhuizen op. Verder door bossen, langs weiden en hoeven,met stijgen en dalen naar Grandménil en later met prachtige panorama's naar Odeigne.
Nu zit je wel degelijk in de buurt van de Hoge Venen wat je in het volgende stuk natuur wel merkt aan de soms drassige ondergrond en aan paadjes die echt wel wat weg hebben van een beekje. Ook stijg je stilaan tot boven de 600m.
Boven gekomen steek je de N89 (Vielsalm-La Roche) over en daal je stilletjes af naar het dorpje Chabrehez en zo verder naar het riviertje Martin-Moulin.
Nu nog even stijgen naar de top van een heuvel tot bij het St-Hubertuskapelletje in Les Censes.

Tijdens de hele tocht vonden we nergens een herberg om de dorst te lessen, zodat we nog even verder naar rechts doorliepen tot aan de fermette d'Emilie waar we ons grondig culinair lieten verwennen.

Bij het routebestand is een uitgebreide routebeschrijving toegevoegd, inclusief vele foto's tijdens de route

Terug naar overzicht