Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6108 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Wandelroute in de provincie Drenthe ::
 
 
Naam v/d route: Dolen rond Holtingerveld
Startplaats: Uffelte
Afstand: 7 km
Geplaatst op: 01-06-2018
Start CoŲrdinaat: N 52.803273   -   E 6.272853
Dolen rond Holtingerveld
Uffelterveen: een voormalige veenkolonie in de gemeente Westerveld (tot 1998 Havelte) ten noorden van Uffelte en Havelte. Op een kaart uit de Grote Historische Atlas Drenthe (uitgave 1924: Uffelte) staat nog een duidelijk waarneembaar rechte lijn tussen het Ooster- en Westerzand.

Rond 1920 werd de Uffelterboervaart(je) goeddeels gedicht en is als sloot - greppel over de camping - nog duidelijk herkenbaar. Nog meer ontdekken? Trek de stoere stappers en laat je verrassen!

Dolen rond Holtingerveld
Natuurmonumenten: Heden ten dage wordt het Uffelterboervaart(je) als fietspad weergegeven, omringd door de woeste gronden waarop een rijke vegetatie en dierenleven in het Uffelterveen.

Beleef de woeste gronden (na het klaphekje) - moerassig heideveld met een rijke plantenvegetatie en karakteristieke bospercelen - over het kronkelende bos-/heidepaadje. Wie geïnteresseerd is in het mierenleven, bekijk hun grote burchten eens met een loep! Heel boeiend. Richting de Vijfsprong staan een paar oude beuken, misschien is dit ooit een laan geweest?

Dolen rond Holtingerveld

Begrazing met Schotse Hooglanders: deze oerrunderen nemen tijdens het grazen niet alleen kort maar ook lang gras mee. Daarnaast eten ze ook opslag en jonge twijgen van bomen en boombast. Het omheinde begrazingsgebied, waar binnen het eigendom van mevrouw Pigeaud valt, is circa 150 hectare groot.

De omheining van dit natuurgebied is in het jaar 2001 geplaatst. Met de begrazing van de Schotse Hooglanders van Het Drentse Landschap beoogt men meer diversiteit en structuur in de vegetatie aan te brengen. (Bron: Buro Bakker / Begrazingsplan-Holtinger.)

Holtingerveld "Oerlandschap gekneed door ijs en oorlog: het Oerlandschap"
Holtingerveld waarderen we hedendaags als speciaal natuurgebied met een unieke (WOII) geschiedenis. Het rijk gevarieerde natuurgebied biedt ruimte aan tal van bijzondere planten en dieren. Daarom is het Holtingerveld opgenomen in het Europese netwerk van belangrijke natuurgebieden, Natura 2000. (Bron: holtingerveld.nl.)Deze GPSroute is u aangeboden door:     Kampeerterrein De Blauwe Haan
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com