Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6108 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Wandelroute in Duitsland ::
 
 
Naam v/d route: Sauerland wandeling nabij L?denscheid
Startplaats: Rathmecke
Afstand: 22 km
Geplaatst op: 05-01-2011
Start CoŲrdinaat: N 51.254885   -   E 7.633081
Honden? Het is toegestaan om de hond mee te nemen tijdens deze wandeling
Sauerland wandeling nabij L?denscheid
Deze 22 km lange rondwandeling voert u langs watermolens en een stuwmeer en over toppen en door dalen in Sauerland (Duitsland). Het totaal aantal meters stijgen en dalen is ca. 650 m dus een stevige tocht.

U kunt uw auto parkeren in Rathmecke. Komend van Lüdenscheid ligt het aan de linkerkant van de weg (L530 Alternaer Strasse), tegenover een hotel, vlak voor een Shell tankstation: Een smal pad gaat over een beek waarna men kan parkeren.

Iets verder aan de overzijde van de Alternaer Strasse loopt u een weggetje naar boven. Rechts ziet u even later een pad en u vervolgt uw weg verder, steeds maar omhoog na 2.4 km bereikt u het hoogste punt van de tocht: 500 m, waar u een weg oversteekt. Daarna zakt u langzaam af naar het Mesekendhal. Uiteindelijk komt u bij een lijnzaadoliewatermolen, forelvijvers, een forelrokerij, een korenwatermolen en een restaurant/cafè. Een prachtig moment om hier even een koffie te nemen en rond te kijken. Op zaterdagen is er van alles te doen, er wordt zelfs in een oude steenoven op een traditionele wijze brood gebakken.

Sauerland wandeling nabij L?denscheid U vervolgt uw weg weer omhoog. U passeert het gehucht Grossendrehscheid, waar u over het erf van mensen lijkt te gaan, maar het is een openbare pad. Het pad gaat via een schrikdraadhek door de weide naar boven, opnieuw door een schrikdraadhek. Uiteindelijk gaar u weer naar beneden en komt u in een wat grotere plaats: Altroggenrahmede.U steekt de hoofdweg daar over en gaat weer omhoog. Niet heel veel verder komt u bij de Fuelbecker Talsperre, een stuwmeer voor drinkwateropslag. U moet eerst door het dal en dan naar boven om op de stuwdam te komen, waar u vervolgens overheen loopt.

U loopt links om het meer en zult zien dat een eind verderop nog een stuwdam is. Ook daar loopt u overheen. Uiteindelijk komt u weer bij de eerste dam die u nu rechts laar liggen. Vrij snel ziet u links een pad, parallel aan de weg die u kunt nemen (de GPS track geeft de route over de weg).

Na weer een eind te zijn gestegen en te hebben genoten van het uitzicht, gaat het tenslotte weer omlaag en arriveert u op de parkeerplaats.

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Marc Ellenbroek
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com