Rondom Lancieux

Lengte: 12 km, datum gepubliceerd: 26-01-2010Download deze route
Rondom Lancieux

De wandeling start vanaf het gebouw van de VVV (Information). Daar is ook een parkeerplaats. Als deze vol is er meer dan genoeg plaats op een grote parkeerplaats achter de kerk. Allebei de parkeerplaatsen zijn met een Waypoint aangegeven.
De wandeling gaat langs meerdere grote en kleinere strandjes. Er is een stuk pad dwars door het natuurgebied Le Tetre Corlieu. Daar loopt men door hoog gras zonder een duidelijke route en ook wel brandnetels dus daar is een lange- of afritsbroek wel handig.

De wandeling begint dus in Lancieux en buigt dan linksaf naar de kust. Prachtige uitzichten op de baai en het schiereiland van Saint-Cast-le-Guildo. Veel fraaie strandjes waar het heerlijk schelpen zoeken is. Er is ook een prima picknickplek met een bankje.

Het stuk dwars door het natuurreservaat Le Tetre Corlieux heb ik aangegeven met de Waypoints Corlieux 1 en 2. De wandeling steekt daarna dwars door naar de prachtige delta van de rivier de Fremur. Bij laag water kan men door de delta zelf lopen. Ik heb het niet met hoog water gezien maar dan lijkt mij dit stuk van de route erg lastig en moet men meer inlandig blijven!

Ik heb voor een stuk dat wel erg drassig was een omleiding opgenomen. Met bergschoenen was het wel zeer goed te doen als men het niet erg vindt dat ze een beetje blubberig worden. Aan het eind van de delta, een paar honderd meter voor de brug, gaat een trapje links omhoog naar de weg. Al snel is men dan weer terug in Lancieux waar een bar met verfrissend bier uitnodigend wacht!

Veel mooier en gevarieerder kan een wandeling niet zijn!

Terug naar overzicht