Tussen twee kapen

Lengte: 15 km, datum gepubliceerd: 26-01-2010Download deze route
Tussen twee kapen
Dit is een wandeling die start vanuit Plouvenon. De auto kan in de omgeving van de kerk worden geparkeerd. Er is een alternatief startpunt met een parkeerplaats aan de kust aangegeven als Waypoint.

De wandeling gaat eerst vanuit het gehucht Plouvenon naar het gehucht Saint-Guireuc. De wandeling loopt voor een paar honderd meter door een wat drassig pad (Waypoint) dat moeizaam beloopbaar wordt als het heeft geregend. Men kan er echter ook makkelijk omheen lopen via de weg. Vanuit Saint-Guireuc gaat de route snel naar de kust en start men aan de stevig klimmende en dalende GR naar de Pointe La Latte. Goed beloopbaar maar wel zwaar.

Fort La Latte is een gebouw uit de 14e eeuw en een juweel om te zien. Het heeft een spectaculaire ligging half in zee. Het is te bezichtigen.

Hierna volgt de wandeling de GR34 die hier enigszins naar het binnenland is verlegd gezien de afkalving va de kust. Dit deel van de route wordt in het hoogseizoen en op zon- en feestdagen erg druk belopen! De bomen zijn hier vrijwel verdwenen en de begroeiing bestaat grotendeels uit lage duinheesters. Later ook veel heide. De wind heeft hier vrij spel.

Na een uur arriveert men bij de vuurtoren van Kaap Fréhel. Daar is ook een goed restaurant, La Fauconniere, en men kan er ook gekoelde dranken kopen.
De wandeling gaat verder langs de woeste westkust. Hier vooral veel meeuwen en aalscholvers en soms papegaaiduikers. Dwars door het binnenland gaat de route weer terug naar het uitgangspunt. De laatste 700 meter is wat vervelend omdat ze langs een drukke weg lopen maar dat is onvermijdbaar.

Het is maar 15,5 km maar men stijgt al met al toch 450 meter! Dit soort kustroutes zijn zeer fraai maar vermoeiend door het continu stijgen en dalen en kronkelen.

Terug naar overzicht