Van bos naar krijtrotsen

Lengte: 7 km, datum gepubliceerd: 28-09-2011Download deze route
Van bos naar krijtrotsen De wandeling start bij de parkeerplaats van het Bois de Cise een paar kilometer voorbij Ault aan de D940.
Het Bois de Cise is goed aangegeven. Rij door tot het einde van de weg en daar is een prima parkeerplaats.
De wandeling gaat eerst omhoog naar het panorama van Victor Hugo met een prachtig uitzicht over de krijtrotsen richting Ault. Daarna via een stukje GR langs het Bois de Cise en vervolgens naar links om de woningen heen. Veel woningen dateren uit het begin van de 20e eeuw met Art Deco details zoals daksteunen in de vorm van zeepaardjes.

De wandeling gaat vervolgens dwars door grote landerijen naar de kust en loop over de kliffen naar het dorpje Ault met zijn beroemde vuurtoren en bijzondere kerk. Er is daar ook een leuk eenvoudig restaurantje (zie waypoint).
Dan terug naar het uitgangspunt maar nu onderlangs de kliffen en dat kan dus alleen bij laag water, dus let op de getijdentabel. Ook is dat op te vragen in genoemd restaurant. Het is een route over grote kiezels en over ondergelopen zandplaten en enorme wilde mosselbedden.
De wandeling is totaal 8km lang. Het laatste stuk is alleen goed te doen met hoge waterdichte (berg)schoenen of laarzen.

Terug naar overzicht