De 11 Gehuchtentocht

Lengte: 21 km, datum gepubliceerd: 30-06-2010Download deze route
Een wandeling van circa 21 km langs 11 gehuchten/buurtschappen ten westen van Geldrop.

We doen in onderstaande volgorde de volgende gehuchten c.q. buurtschappen aan: Een 6-tal hiervan vormen de Zes Gehuchten: Gijzenrooi, Genoenhuis, Hout, Hulst, Hoog Geldrop en Riel

De wandeling start vanaf het kasteel in Geldrop. Hier kan koffie met gebak genuttigd worden. De uitspanning is elke dag open van 11:00 - 17:00 uur.
Na circa 20 km zijn we weer terug bij het kasteel in Geldrop. Onderweg zijn er niet veel gelegenheden om iets te eten. Eventueel is er in Eindhoven en Hoog Geldrop wel wat te vinden, maar dan moet u even van de route af.

Het is een heel afwisselende route. We komen door bos, hei en een beetje bebouwde kom. De route is ontstaan vanwehe het niet doorgaan van de 11 steden schaatstocht van 2008. Een van onze kennissen opperde toen of het mogelijk was om een 11 gehuchten wandeltocht in de buurt van Eindhoven te bedenken. Mijn vrouw en ik hebben dat uitgewerkt tot bijgaande pittige wandeling.

Voor de ge?nteresseerden is er wat historie verzameld van een aantal gehuchten, voor zover er te vinden is. Deze informatie komt voornamelijk van allerlei internet sites en is te vinden in bijgaand PDF document.

Terug naar overzicht