Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6108 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Wandelroute in de provincie Overijssel ::
 
 
Naam v/d route: Rondje Kristalbad
Startplaats: Twekkelo
Afstand: 5 km
Geplaatst op: 13-02-2013
Start CoŲrdinaat: N 52.240212   -   E 6.822620
Honden? Het is toegestaan om de hond mee te nemen tijdens deze wandeling
Waterberging Kristalbad te kijk

Het waterbergingsgebied Kristalbad krijgt twee uitkijktorens. In opdracht van waterschap Regge en Dinkel plaatst de Timmerhuisgroep uit Vriezenveen zowel aan de zijde van Enschede als aan de zijde van Hengelo een uitkijktoren van tien meter hoog. Vanaf beide torens is het hele projectgebied Kristalbad en omgeving te aanschouwen.

De uitkijktorens zijn belangrijke kenmerken in het ontwerp van het project Kristalbad. De uitkijktorens komen in de buurt te staan van de Kettingbrugweg op Hengelo’s grondgebied en de andere wordt geplaatst aan de zijde van de ijsbaan in Enschede. Streepjescode.

Het Kristalbad is een uniek project met diverse functies, waarvan waterberging één van de belangrijkste is. In tijden van hevige regenval in Enschede kan het gebied 187.000 kubieke meter water bergen. Het water in het Kristalbad wordt aan- en afgevoerd door de Elsbeek en komt voor een deel van de rioolwaterzuiveringsinstallatie Enschede. Een uniek systeem van ecozuivering maakt het water zuurstofrijker en zorgt voor afbraak van overtollige voedingsstoffen. Dit systeem is verwerkt in een bijzonder ontwerp met compartimenten die zich bij toerbeurt vullen met water, leeglopen en droogvallen. Het ontwerp heeft mede daardoor het beeld van een streepjescode. Groene buffer

Het Kristalbad vormt een natuurlijke zone tussen stedelijke bebouwing en infrastructuren. Het is een ecologische verbinding voor dieren en bovendien is het een welkome locatie om te ontspannen. Recreanten kunnen in alle rust langs het gebied wandelen, fietsen en genieten van de alsmaar toenemende rijkdom aan planten en dieren.

Waterschap Regge en Dinkel werkt samen met Landschap Overijssel, provincie Overijssel en gemeenten Enschede en Hengelo aan het project Kristalbad. De uitvoering is gestart in 2010 en het deel ten zuiden van de spoorlijn is nu bijna klaar en is dan voor het publiek toegankelijk. In 2012 beginnen de werkzaamheden aan de noordzijde van de spoorlijn. Het hele project wordt naar verwachting in 2013 afgerond.

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Mark Vondeling
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com