Elst- Amerongen-Leersum

Lengte: 14 km, datum gepubliceerd: 21-05-2008Download deze route
Dit is één van de fraaie wandelingen uit de Capitoolwandelgids: De Mooiste Wandelingen in Nederland. Er zijn geen GPS data van. Hierbij dus!

Deze wandeling start in Elst en gaat gelijk naar het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug, de Amerongse berg. Vandaar door de bossen naar Leersum. Vervolgens gaat de route door het landgoed Zuylestein en langs kasteel Amerongen terug naar Elst.

Tussen 1 oktober en 1 april bestaat de mogelijkheid om vanuit Zuylestein een aftakking te maken via de uiterwaarden van de Nederrijn en de Amerongse Bovenpolder. Deze laatste variant maakt het tot één van de allermooiste wandelingen die je in Nederland kunt maken maar maakt hem ook 4-5 km langer. Een werkelijk prachtig rivierengebied zie je dan! Ook de basisroute is echter prachtig en met ruim 14 km ook een flinke wandeling.

Er is volop parkeergelegenheid bij aanvang van de route en ook ruim gelegenheid om de Horeca te bezoeken hier en onderweg, met name in Leersum. In de Uiterwaarden zijn honden niet toegestaan. De route kan met goede wandelschoenen worden gelopen.

Terug naar overzicht